Meie lood

Karjäärinädal 02. juuni Kabala Lasteaed-Põhikool


Ettevõtlikkus- ja karjäärinädal Kabala Lasteaias-Põhikoolis 18. - 22. aprillil

Nädal algas koolipere kogunemisega, kus arutlesime, mis on karjäär ja mis on ettevõtlikkus. Vaatasime videoklippi, kuidas kogu maailma elukorraldus hävineks, kui maailmas ei oleks erinevate tööde tegijaid. Pärast pidid klassid kirja panema, mitut ametinimetust nad videoklipis nägid. Selle võistluse võitis 1. klass.

Esmaspäeval ja teisipäeval toimusid karjääriinfootsingu, õppimis- ja töömaailma töötoad 7. - 9. klassile. Kõiki töötubasid viis läbi karjääriinfo spetsialist Eli Sukles. Õpilased olid töötubades aktiivselt tegevustesse haaratud: tegutseti üksi, paaris ja grupis. Palju elevust tekitas interaktiivne Actionbound’i mäng. Minu jaoks oli töötubade peamine mõte see, et noored võiksid osa võtta paljudest asjadest, et saada kogemusi, oskusi ja teadmisi, mida nad saaksid tulevikus kasutada. 

Kolmapäeval käisid 1.- 4. klassid tutvumas kohaliku mööblitööstusettevõttega Violante OÜ. Seal võeti meid väga lahkelt vastu. Tore oli näha, kui ilusat mööblit meie oma kodukülas tehakse. 

Neljapäevasel kohtumisel kohtutäituri ja pankrotihalduri Maie Klemmeriga osalesid 6. - 9. klassi õpilased. Arutlusel olid väga tõsised teemad. Saadi teada, kuidas oma rahaasjad korras hoida nii, et võlgu ei tekiks.  Ja mida teha, kui need siiski on tekkinud või kui sulle ei taheta võlga ära maksta. (Kaila Eerika Viira, 9. kl)

Reedel külastasime Olümpia hotelli. Kõigepealt tutvustas meile hotelli RAEK’i projektijuht Anu Kaar, ta on ise selles hotellis enne töötanud. Kui sisse astusime, oli seal väga hea lõhn. Saime teada, et selline lõhn on kõikides Radisson Blue hotellides.  Mulle meeldis kõige rohkem ettekandjate töö, sest neil oli kena riietus. Ma tahaksin ka saada ettekandjaks. Ettekandja peab olema julge ja sõbralik ning oskama mitmeid keeli. (Marbell, 5. kl)

Hotellis olid lahked ja toredad töötajad ja meile väga meeldis. Kõige rohkem pakkus huvi peakoka amet, sest meie arvates on põnev menüüsid koostada, toit oli samuti väga maitsev.

Heleene ja Grete-Liis, 6. ja 4. klass

 

Ettevõtlikkus- ja karjäärinädal Kabala Lasteaias-Põhikoolis 18. - 22. aprillil

Nädal algas koolipere kogunemisega, kus arutlesime, mis on karjäär ja mis on ettevõtlikkus. Vaatasime videoklippi, kuidas kogu maailma elukorraldus hävineks, kui maailmas ei oleks erinevate tööde tegijaid. Pärast pidid klassid kirja panema, mitut ametinimetust nad videoklipis nägid. Selle võistluse võitis 1. klass.

Esmaspäeval ja teisipäeval toimusid karjääriinfootsingu, õppimis- ja töömaailma töötoad 7. - 9. klassile. Kõiki töötubasid viis läbi karjääriinfo spetsialist Eli Sukles. Õpilased olid töötubades aktiivselt tegevustesse haaratud: tegutseti üksi, paaris ja grupis. Palju elevust tekitas interaktiivne Actionbound’i mäng. Minu jaoks oli töötubade peamine mõte see, et noored võiksid osa võtta paljudest asjadest, et saada kogemusi, oskusi ja teadmisi, mida nad saaksid tulevikus kasutada. 

Kolmapäeval käisid 1.- 4. klassid tutvumas kohaliku mööblitööstusettevõttega Violante OÜ. Seal võeti meid väga lahkelt vastu. Tore oli näha, kui ilusat mööblit meie oma kodukülas tehakse. 

Neljapäevasel kohtumisel kohtutäituri ja pankrotihalduri Maie Klemmeriga osalesid 6. - 9. klassi õpilased. Arutlusel olid väga tõsised teemad. Saadi teada, kuidas oma rahaasjad korras hoida nii, et võlgu ei tekiks.  Ja mida teha, kui need siiski on tekkinud või kui sulle ei taheta võlga ära maksta. (Kaila Eerika Viira, 9. kl)

Reedel külastasime Olümpia hotelli. Kõigepealt tutvustas meile hotelli RAEK’i projektijuht Anu Kaar, ta on ise selles hotellis enne töötanud. Kui sisse astusime, oli seal väga hea lõhn. Saime teada, et selline lõhn on kõikides Radisson Blue hotellides.  Mulle meeldis kõige rohkem ettekandjate töö, sest neil oli kena riietus. Ma tahaksin ka saada ettekandjaks. Ettekandja peab olema julge ja sõbralik ning oskama mitmeid keeli. (Marbell, 5. kl)

Hotellis olid lahked ja toredad töötajad ja meile väga meeldis. Kõige rohkem pakkus huvi peakoka amet, sest meie arvates on põnev menüüsid koostada, toit oli samuti väga maitsev.

Heleene ja Grete-Liis, 6. ja 4. klass